Autor: Dragana Prica Kovačević - dragana@021.rs

Novi Sad
04.11.2019.
19:00 > 19:10
Združena akcija "Krov nad glavom" Novi Sad održala je danas, 4. novembra, protest "Stop represiji države", jer, kako su ranije saopštili, nadležni nisu ispunili njihove zahteve.
  • Kole

    05.11.2019 17:39
    Kole
    Sramota za policiju. Veliko hvala mladima da dokažu dasu izvršitelji kriminalci pod zaštitom policije. Moj primer pre tri dana izvršitelj masnikosa mi pismenim putem obaveštava daće mi prodati sve što može dase proda za dug iz 2012god na ime informatike koi je bio 6000din a sada je 85000din. Još ako angažuje policiju troškovi rastu neznam šta dalje reći. Napred omladino do kraja.
  • Kole

    05.11.2019 17:38
    Kole
    Sramota za policiju. Veliko hvala mladima da dokažu dasu izvršitelji kriminalci pod zaštitom policije. Moj primer pre tri dana izvršitelj masnikosa mi pismenim putem obaveštava daće mi prodati sve što može dase proda za dug iz 2012god na ime informatike koi je bio 6000din a sada je 85000din. Još ako angažuje policiju troškovi rastu neznam šta dalje reći. Napred omladino do kraja.
  • Pavle

    05.11.2019 16:44
    Hrabri ste
    Želim vam svu sreću i uspešnost u protestu. Nadam se da će izvršitelji biti ljubazni i predusretljivi i da će vam ispuniti sve zahteve. Policija takođe. Lično nemam dovoljno vere. Mirne proteste protiv mafije nisam video ni u filmu, a kamoli rezultate istih.
  • Lune

    05.11.2019 14:51
    @Huanita
    Baš naprotiv, do pojedinosti sam upoznat sa slučajem Ninić kako sa njihove strane gledišta tako i sa strane Erste banke. Neka izvole reći koliko puta su odbili banku sa grejs periodima, aneksima i slično. Ajde to da neko objavi.
    Samo budala može da misli da je banci u interesu da proda stan umesto da godinama naplaćuje kamate a kad je već došlo do toga banci je svejedno šta će biti pošto će ona svoju glavnicu naplatiti a već je oprihodovaala sve dotadašnje naplaćena kamate što znači da je i samoj banci umanjena dobit a to im sigurno nije interes.
  • HuanitaNS

    05.11.2019 11:37
    @Luna
    Eh, da je bar tako jednostavno.
    Žao mi je što detaljno niste upućeni u pojedinosti konkretnih slučajeva, jer da jeste, primetili biste niz protivzakonitih neregularnosti u procesu donošenja odluka od strane nadležnih i izvršitelja. Razumeli biste da se radi o tipičnom organizovanom kriminalu za koji nema opravdanja. Komentatori koji banalizuju celu situaciju, govore i impulsivno pišu komentare tipa "tako im i treba kad nisu otplatili kredit" samo dokazuje njihovu neobaveštenost i plitkoću razumevanja problema.
  • Paor

    05.11.2019 10:34
    Iskreno
    Ne sme biti zaduživanja za one koji ne mogu da plaćaju rate kredita, a ako to ipak neko od njih učini i potom mema rešenje za otplatu duga, ne treba niko za njih da urgira.

    Ne sme se dozvoliti da kao garancija za bilo šta bude neki objekat u kome tražilac kredita, pozamice ili bilo čega živi.
    Ujedno ne treba imati milosti prema svima onima koji stavljaju neku nepokretnost kao hipoteku (garanciju), a onda u taj objekat useljavaju bolesne rođake i drame preko medija kako država, banka ili neki drugi poverilac nema milosti prema njima.
  • Keln

    05.11.2019 08:54
    Respect za aktiviste
  • ST

    05.11.2019 07:39
    U policiji nikoga...
  • Lune

    04.11.2019 23:04
    @Huanita
    Zašto da ih podrže? za čega? za zaduživanje bez želje da vraćaju dug? za spektakle koje izvode nabijajući troškove?
    Kompletna njihova priča je besmislena komplet. Da, niko ne treba da ostane bez krova nad glavom sa tim se slažem ali ko će da plati njihove krovove?
    Pa što onda svi ne bi uzeli stambene kredite i digli srednji prst.
    To jednostavno ne može tako i to ne ovde nego nigde na svetu. Dinar/dolar/evro/... svejedno nigde nema ni besplatnog ručka a kamoli besplatnog stana.

    E zato ih niko ne ferma 2% jer je akcija blesava, nepoštena i politizovana. Provaljeni su i tačka.
  • Vicky

    04.11.2019 22:08
    Vama
    Vama naklon, hrabri aktivisti.
  • HuanitaNS

    04.11.2019 21:04
    tuga
    Bilo je tužno videti koliko je nezainteresovanih studenata za ovo pitanje bilo u to vreme u kampusu koji su prolazili pored. Zabrinjavajuće je što nisu pokazali ni trunku radoznalosti za protest, ni trunku solidarnosti ... Kafići u studentskom gradu su bili puni do poslednjeg stola. Pasivnost studenata i gradjana je sablasno zabrinjavajuća. Ja iskreno gubim nadu i jasno mi je da još sigurno 100 godina na ovim prostorima političko-društvena svest neće biti razvijena. Vladajućem režimu ova pasivizacija savršeno odgovara. Sticajem okolnosti provela sam neko vreme živeći u Italiji, gde su protesti ove vrste učestali i često delotvorni. Da se tamo ovako nešto desi, sa sigurnošću mogu da kažem da bi pola grada otišlo na protest i pokazalo solidarnost protiv ovakve nepravde. Nek nam je univerzum u pomoći.
  • Bacvanin

    04.11.2019 20:56
    Kakva je to organizacija, da nece mozda iz svog dzepa da kupuju ljudima stanove?Glupost
  • Savamala

    04.11.2019 19:23
    "...u policiji nema ko da razgovara sa njima.."

    da li je to ona policija sto ne dolazi na poziv u pomoc ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna